Munten reinigen

Zilveren munten reinigen

Reinigen zilveren munten

Wanneer u lange tijd munten niet reinigt worden deze dof en zwart. Deze doffe glans is ook na jaren te verwijderen. De munten verliezen dus geen waarde wanneer ze niet worden gereinigd! Het zilver reinigen is niet altijd nodig. Sommige verzamelaars vinden dat juist een licht verkleurde munt een eigen karakter heeft. Het reinigen volgens de juiste richtlijnen voorkomt dat munten een onnatuurlijke glans of kleur krijgen. Het juist behandelen van munten garandeert hun waarde. De zilverprijs zult u altijd voor uw munten krijgen. Als verzamelobject worden munten meer waard wanneer zij correct gereinigd worden.

Zilveren munten zijn een prachtige investering. Wel is het nodig om af en toe de zilveren munten te reinigen.

Zwarte munten

De zilveren munten kunnen verkleuren door een reactie van zilver en lucht. Deze reactie wordt oxideren genoemd. De munten kunnen hierdoor zwart worden. Het verwijderen van deze zwarte laag dient voorzichtig te gebeuren.

Stappenplan reinigen zilveren munten

Methode 1 Borstelen

Verwijder met een borsteltje het ergste vuil. Gebruik hiervoor een borstel met stugge maar geen harde haren! Een tandenborstel is geschikt. Rustig borstelen tot het vuil verwijderd is. Gekookt water kan gebruikt worden om het vuil gemakkelijker te verwijderen.

Methode 2 Ammoniak

Om de munten vetvrij en schoon te  krijgen worden de munten 30 min in water met een beetje ammoniak gezet. Begin niet met teveel ammoniak. Na het weken kunt u de munten afborstelen, afspoelen en drogen. De munten zullen hierdoor weer glansen.

Methode 3

Munten poetsen

 Poetsen met Silver dip

Deze methode is alleen te gebruiken voor munten die vanwege het gewicht in bezit zijn. De waarde gerekend in gewicht zal onaangetast blijven.
Voor verzamelaars is deze reiniging af te raden.Wanneer al het vuil van de munten af is kunnen deze gepoetst worden. Er zijn hiervoor verschillende middelen op de markt. Wanneer de munten ernstig vuil zijn kunt u ze behandelen met zilver dip. Dit middel verwijderd alle aanslag. Dit kan nadelig zijn voor het karakter van de munt.

Zilveren munten reinigen is dus goed zelf te doen en heeft een zeer snel en mooi resultaat!

Terug naar www.zilverenmunten.net