Verkoop van zilveren munten

Wat is een zilveren munt waard en waar kun je deze het best verkopen?

De waarde van zilveren munten kan sterk variëren  Om te voorkomen dat je een munt onder de waarde verkoopt is het belangrijk Munten, zilver, goudonderzoek naar de munt te doen.

Mogelijke verkoop punten

Iedere inkoper van zilver heeft er een ander doel mee. Een juwelier zal de munt willen omsmelten voor het zilver, een verzamelaar wil de munt als munt bewaren. De juwelier zal dus betalen voor de waarde van het metaal terwijl een verzamelaar betaald voor de staat van de munt en schaarste van de munt.

  • Juwelier: Een juwelier zal de munt waarschijnlijk willen gebruiken als grondstof voor andere producten. Een juwelier kan een goede prijs bieden voor bijv. zilveren guldens die nog veel in de omloop zijn. Een zeldzame munt als een dukaat wordt door een juwelier mogelijk niet op waarde geschat. De huidige zilverprijs is binnen no time opgezocht op het internet. Accepteer geen lagere prijs. Ga desnoods naar een andere juwelier. De heersende zilverprijs zal bijna iedere juwelier willen betalen.
  • Verzamelaar/munt handelaar: Een verzamelaar zal de munt willen vanwege de staat en schaarste. Een verzamelaar heeft waarschijnlijk veel meer kennis over dan munt dan jij. Voor je een munt aan een verzamelaar verkoopt is het dus van belang uit te zoeken of de munt schaars is. Daarvoor is het van belang niet meteen de eerste verzamelaar/munt handelaar de munten te verkopen maar om meerdere handelaren langs te gaan. Zodat je vanuit meerdere hoeken advies krijgt.
  • Inkoop kantoren, ook wel Zilver/goud handelaren: Deze handelaren betalen vaak minder dan heersende zilverprijs. Laat je niet ompraten en vraag de prijs die er daadwerkelijk op dat moment is.

Thuis uitzoeken voor je een koper benaderd:

  1. Waarde muntenDe huidige zilverprijs.
  2. Hoeveel van deze munten zijn er nog in omloop. Dit is uit te zoeken door teksten op de munt als jaartal, taal etc.
  3. Welke kopen is het meest geschikt voor deze munt.

 

 

 

Terug naar de home page